ZAKAJ JE MATERINO MLEKO POMEMBNO?

Ameriška akademija za pediatrijo in Svetovna zdravstvena organizacija priporočata hranjenje dojenčkov z materinim mlekom 6 mesecev ali dlje zaradi bogatih zdravstvenih koristi za zgodnji in dolgoročni razvoj.

Vendar pa lahko nepravilno shranjevanje in segrevanje škoduje vitalnim hranilom, zaradi katerih je materino mleko tako posebno. Študije so pokazale, da segrevanje materinega mleka nad telesno temperaturo "pomembno vpliva na prehranske in imunološke lastnosti" (vir). Zato je bila izumljena otroška steklenička za materino mleko

KAKO DELUJE STEKLENIČKA ZA MATERINO MLEKO NANOBÉBÉ?

Edinstvena, konkavna zasnova Nanobébé stekleničke za materino mleko širi materino mleko v tanko plast po široki površini, kar mu omogoča, da se ohladi in segreje veliko hitreje kot tradicionalne stekleničke z manj toplote.

Tradicionalne stekleničke in električni grelniki stekleničk lahko ustvarijo vroče točke v materinem mleku, ga pregrejejo in poškodujejo vitalne hranilne snovi, ki jih otrok potrebuje. Zato Nanobébé Grelna posoda ne uporablja električne energije! Namesto tega preprosto postavite stekleničko za materino mleko v grelno posodo, jo napolnite s toplo (ne vročo) vodo in nežno vrtite, dokler mleko ne doseže telesne temperature in je pripravljeno za otroka.


Hitro hlajenje


Koristno je čim hitreje ohladiti materino mleko, tako da imunološke lastnosti v notranjosti služijo otrokovi prehrani in ne boju proti rasti bakterij.


Varno in enakomerno segrevanje


Pospešite čas priprave brez izpostavljanja materinega mleka temperaturam, ki škodujejo hranilom.


Beljakovine

Bistveni gradniki za rast in razvoj


Prebiotiki

Zdrava rast črevesnih bakterij, podpora imunosti


Ogljikovi hidrati

Blagodejno vpliva na črevesno mikrobioto, pomaga pri absorpciji kalcija


Maščobe

Razvoj možganov, oči in živčnega sistema

Od strokovnjakov

Rallie McAllister, MD MPH
Ohranite dragoceno materino mleko

Matere povsod so materino mleko primerno imenovale "tekoče zlato". Ugotovite, kaj lahko storite, da zaščiti vse do zadnje kapljice.


Preberi več

Michelle Davis-Dash, MD
Prehod iz dojenja na stekleničko

Prehod z dojenja na hranjenje po steklenički je lahko izziv, vendar upoštevajte te bistvene nasvete in prehod bo nemoten.


Preberi več
Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.
Uspešno ste se prijavi na email listo.
Ta e-naslov je že registriran.